Συζήτηση Οδηγίες FOE 2021!!

ΜΚ80

Νέο Μέλος
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ FOEΣυμβουλές

 • Πάντα να προγραμματίζεις το μέλλον
 • Θυμήσου να χρησιμοποιείς τους Forge πόντους σου πριν γεμίσει η μπάρα
 • Προσπάθησε να ξεκινήσεις την παραγωγή των ενισχυμένων αγαθών όσο πιο νωρίς μπορείς
 • Χρησιμοποίησε τα ενισχυμένα αγαθά σου για να τα ανταλλάξεις στην αγορά για αυτά που δε μπορείς να παράγεις
 • Χρησιμοποίησε το χώρο στην πόλη σας όσο πιο αποτελεσματικά μπορείς
 • Πάρε όλες τις επεκτάσεις που μπορείς - δε λήγουν ποτέ και είναι σημαντικές για την ανάπτυξη σου
 • Μη ξεχνάς το ημερήσιο μπόνους από το Δημαρχείο σου
 • Πάντα να δίνεις προσοχή στο επίπεδο της ευτυχίας των πολιτών σου
 • Επισκέψου τις πόλεις άλλων παικτών και κινητοποίησε ή τελειοποίησε τα κτίρια τους. Είναι υποχρεωτικό κάθε μέρα.
 • Στη μάχη του Χάρτη Ηπείρων: εισχώρησε! Κοίταξε τις ρυθμίσεις του εχθρικού στρατού χρησιμοποίησε μονάδες αντιμετώπισης, χρησιμοποίησε τα πλεονεκτήματα του τερέν (έδαφος) και κάνε επίθεση σε μία μονάδα με πολλές δικές σου

Οι πληροφορίες στο κείμενο δόθηκαν έπειτα από συνεννόηση με την διαχείριση του παιχνιδιού

https://gr.wiki.forgeofempires.com/index.php?title=Αρχική_σελίδα


Εποχές Χαλκού και ΣιδήρουΠροχωράμε τις τεχνολογίες, χτίζουμε από 1 στο καθένα κτίριο αγαθών δηλαδή αυτά που σας δίνει ο χάρτης Ηπείρου, και η παραγωγή τους είναι 8ωρη και σας δίνει 10 τεμ. στο 8ωρο!

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ποτέ δεν βάζουμε τα κτίρια αγαθών που μας δίνουν 5τεμ στις 8 ώρες! Όταν σας τα ζητήσει σε αποστολή τα τοποθετείτε και αφού ολοκληρώσετε την αποστολή τα διαγράφετε. Κάποιες έρευνες είναι οι τελικές σε κάποιες γραμμές του δέντρου και δεν σας εμποδίζουν να συνεχίσετε έτσι μπορείτε να τις παραλείψετε. ( Σε εκδήλωση μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε κάποια έρευνα εκεί τις χρησιμοποιούμε. Για αγαθά που δεν έχετε μπόνους μπορείτε απλά να κάνετε ανταλλαγές με άλλους παίκτες στο ΕΜΠΟΡΙΟ χρησιμοποιώντας το μπόνους αγαθό σας!

Συνολικά χτίζετε 4 κτίρια αγαθών, 2 της Χαλκού και 2 της Σιδήρου! Στην εποχή του Χαλκού κτίζετε από τα στρατιωτικά κτίρια, τα δυο Ακόντια και 2 σφεντόνες. Στην Σιδήρου διαγράφουμε τις σφεντόνες και βάζουμε δύο τοξότες.

( Το ΜΚ «Μαντείο των Δελφών» με το που τελειώνει η αποστολή του το διαγράφουμε δεν το ανεβάζουμε)

Όσο είμαστε σε αυτές τις εποχές μαζεύουμε σχέδια ΜΚ (Μεγάλα κτίρια) από ΔΙΑ ΑΑΧΕΝ ΜΟΝΤΕ ΑΛΚΑΤΡΑΖ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, στο καθένα τα σχέδια πρέπει να είναι πλήρη και το χτίζουμε και προχωράμε τις τεχνολογίες. ΠΡΟΣΟΧΗ το κάθε ΜΚ στο παιχνίδι φτάνει στο 200lvl, κάθε lvl μετά το 10 lvl του, θέλει ανά επίπεδο και ένα πλήρες σετ σχεδίων! Πχ από το 10 11 , 11 12 κλπ. Δεν κάνουμε ανταλλαγές σχεδίων.

Σημαντικό να ελέγχετε στο Δημαρχείο σας τα ποσοστά σας! Πάτε στην καρτέλα Επισκόπηση Ενίσχυσης Επιθετικές μονάδες : 60% Δυναμική Επίθεσης το εικονίδιο με τα σπαθιά 55% Άμυνα Επίθεσης το εικονίδιο με την ασπίδα. Αν δεν τα έχετε αυτά τα ποσοστά μην προχωρήστε στην επόμενη εποχή! Τα ποσοστά αυτά αυξάνονται με 3 τρόπους: α) τα Επιθετικά ΜΚ, β) τα ειδικά κτίρια από τον Παλαιοπώλη, γ) τα ειδικά κτίρια από τις εκδηλώσεις του παιχνιδιού.
Με το τρόπο αυτό προχωράμε στο Πρώιμο Μεσαίωνα.


Πρώιμο ΜεσαίωναΔιαγράφουμε τα 2 κτίρια αγαθών του Χαλκού και βάζουμε τα 2 κτίρια αγαθών του Πρωίμου. Εδώ κτίζουμε και 1 κτίριο Θωρακισμένο Πεζικό και κρατάμε τους 2 τοξότες και αλλάζεις 2 ακοντιστές σε 2 Μισθοφόρους.

Με τον ίδιο τρόπο προχωράμε έρευνες τεχνολογίας και κυνηγάμε πάλι τα σχέδια Επιθετικών ΜΚ.Μέσος ΜεσαίωναςΔιαγράφουμε τα 2 κτίρια αγαθών του Σιδήρου και βάζουμε τα 2 κτίρια αγαθών του Μέσου.

Από τα στρατιωτικά κτίρια για τον Μεσο κτίζουμε 2 κτίρια με τοξότες και 2 κτίρια με πολιορκητική μηχανή.

( Σημαντικό ΜΕΧΡΙ εδώ παίζουμε στην Ζούγκλα έως την 16 μάχη και ΠΕΔΙΑ καθόλου απλά προχωράμε τις Έρευνες τεχνολογίας και το Χάρτη Ηπείρων. )

Μέχρι εδώ θα έχετε συμπληρώσει τα σχέδια του ΜΚ Αλκατράζ, τότε χρειάζεστε ένα κτίριο Κακοποιών και ένα μόνο Στρατιωτικό κτίριο από τις καλύτερες μονάδες τις εποχής σας. Αν μαζέψουμε και τα σχέδια για το Ναό Κειμηλίων το βάζουμε και το σηκώνουμε στο 10 lvl.

Τα Επιθετικά σας ΜΚ στο Μέσο Μεσαίωνα και το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ θα τα έχετε φτάσει στο 10 lvl.

Θα ψάξετε να βρείτε σχέδια από ΦΑΡΟ και ΓΑΛΑΤΑ. Τα σχέδια τα βρίσκουμε από τους συντέχνους μας και από τους γειτόνους μας.

Μέχρι να πάτε στον Ύστερο θα έχετε μαζέψει και κτίρια από εκδηλώσεις θα τα βάλετε εφόσον τα έχετε ολοκληρωμένα σετ στο φουλ επίπεδο όχι ημιτελή, τότε θα διαγράψετε και ανάλογα τα κτίρια αγαθών σας αφού τα ειδικά κτίρια θα σας δίνουν και αγαθά.

Για νομίσματα και προμήθειες μέχρι και το Μέσο Μεσαίωνα θα ακολουθείτε ότι σας λένε οι αποστολές Ιστορίας και Ημερήσιες, μπορείτε να κάνετε και τις επαναλαμβανόμενες που είναι στην Ιστορία!

Αν σας λείπουν προμήθειες θα κτίσετε περισσότερα κτίρια προμηθειών και καθόμαστε στο Μέσο 2-3 μήνες. (Βάζουμε επιπλέον ΜΚ Φάρο και Γαλατά εφόσον έχουμε βρει σχέδια)


ΥΣΤΕΡΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣΣτον Ύστερο θα ψάξετε και τα σχέδια για ΜΚ Καινοτομίας , εφόσον τα βρείτε το χτίζετε (Τον σηκώνουμε έως το 3-4 lvl ανάλογα με τον πληθυσμό που χρειάζεστε στην πόλη σας συνάρτηση της Ευχαρίστησης ) Αδειάζετε έτσι χώρο στην πόλη σας διαγράφοντας όλα τα σπιτάκια!

Εδώ ξεκινάτε τις μάχες σας σε Ζούγκλα και Πεδία! ΜΟΝΟ μάχες και στον Χάρτη Ηπείρου!

Συνολική δύναμη επίθεσης 120% και Άμυνα Επίθεσης 100%

Τον Ύστερο τον περνάμε γρήγορα ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ και πάμε στην Αποικιακή εποχή!


ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗΔιαγράφουμε όλα τα κτίρια παραγωγής Αγαθών (Θεωρητικά πρέπει να έχετε ολοκληρωμένα 4-5 ειδικά κτίρια από εκδηλώσεις του παιχνιδιού)

Ανεβάζουμε τα Επιθετικά μας στο 21 lvl ( ΔΙΑΣ ΜΟΝΤΕ ΑΑΧΕΝ ΑΛΚΑΤΡΑΖ + ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ )

Το Καινοτομίας το σηκώνουμε όσο μας χρειάζεται για να καλύψει πληθυσμό! Αν έχετε πάρει όμως τα ειδικά κτήρια από τις εκδηλώσεις, μπορεί και να μην σας χρειάζεται.

Ο ΦΑΡΟΣ και ο ΓΑΛΑΤΑΣ μένουν στο 10 Lvl .

Αν υπάρξει πρόβλημα στην Ευχαρίστηση, χτίζεται και την Αγία Σοφία και την πάτε στο 10 lvl .

Μαζεύουμε σχέδια για ΘΟΛΟ – ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ τα χτίζουμε και τα πάμε στο 10lvl .

Αυτή είναι μια εποχή που φθάνετε τα συγκεκριμένα ανωτέρω ΜΚ σας στο 10LVL ΠΡΟΤΟΥ προχωρήσουμε στην επόμενη! Στην Αποικιακή κάθεστε για την Δυναμική Επίθεσης πάνω από 200!! οπότε φτάσετε τόσο επίθεση προχωράτε.

Κάθε φορά που προχωράμε εποχές βάζουμε τα νέα κτίρια ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ (ΣΦΥΡΑΚΙΑ)


ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗΤην περνάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε και πάμε ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗΕδώ μπορούμε να μείνουμε και να κάνουμε τις οποίες διορθώσεις που χρειάζεται η πόλη μας.

Ετοιμάζουμε Χωροταξικό για το μέλλον της πόλης μας! Κυνηγάμε σχέδια Himeji και το πάμε στο 10lvl .

Πχ Εδώ μπορείς να σηκώσεις τα ΜΚ μας που έχουμε αφήσει Φάρο και Γαλατά πάνω από το 10lvl και κυνηγάμε σχέδια στα Υπάρχοντα ΜΚ! Επίσης ψάχνεται σχέδια για Πορτοκαλεώνα και Δεν το χτίζουμε όμως!

Τα ΜΚ (Βασιλική του Αγ. Μάρκου και Albert Hall) τα χτίζουμε κατ επιλογή μας ανάλογα τον τρόπο παιχνιδιού μας, εφόσον θέλουμε να μαζέψουμε αγαθά για βοήθεια στην συντεχνία μας η όχι!

Την δυναμική Επίθεσης την φτάνουμε 250% και πάνω, με την βοήθεια από ειδικά κτίρια είτε με τις εκδηλώσεις, είτε από Παλαιοπώλη είτε σηκώνοντας τα Επιθετικά ΜΚ. Άμυνα Επίθεσης στα 240%.

Την Σύγχρονη και την Μεταμοντέρνα εποχή. Αυτές τις τρέχουμε και σταματάμε στην Σημερινή!


ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗΕδώ χτίζουμε Frontenac, Πορτοκαλεώνα και τα πάμε στο στο 10lvl .

Τα κτίρια αγαθών μπορεί ανάλογα με τις εκδηλώσεις που έχετε παίξει να μην σας χρειάζονται, χτίζεται τα νέα κτήρια στρατιωτικών και πάντα τα καλύτερα είναι <<Αντιαεροπορικά και τα Ελικόπτερα>>.

Στην Σημερινή καθόμαστε όσο χρόνο θέλουμε γιατί έχει εύκολες μάχες στην Ζούγκλα. Την δυναμική Επίθεσης την φτάνουμε 350% και πάνω, με την βοήθεια από ειδικά κτίρια είτε με τις εκδηλώσεις, είτε από Παλαιοπώλη. Άμυνα Επίθεσης στα 350%.

Από την Σημερινή εποχή περνάμε σφαίρα στο Μέλλον Όταν φτάσουμε Μέλλον χτίζουμε Μεταφορέα εφόσον θα προχωρήσουμε στο παιχνίδι αλλιώς μας είναι αχρειαστο και το πάνε στο 10 lvl. Μετά όποιος θέλει σε ιδιαίτερη κλήση.

Σημαντικές πληροφορίες

Την πόλη σας την σταματάτε στις εξής εποχές : Αποικιακή, Προοδευτική, Σημερινή, Μέλλον, Άρης!

Να προσπαθείτε να στελεχώνεται τις πόλεις σας με ολοκληρωμένα τα ειδικά κτίρια των εκδηλώσεων του ΦΟΕ, αυτά τα βάζουμε σε προτεραιότητα στην πόλη μας!
Ειδικά στις μικρές εποχές σας δίνουν forge, μετάλλια, αγαθά, νομίσματα και προμήθειες!

Προτού προχωρήσετε εποχή μιλάτε με την ηγεσία για τους Ανδριάντες σας Τα Κιτ αναβάθμισης και ανακαίνισης να τα χρησιμοποιήσετε μετά από συνεννόηση με την ηγεσία σας. Σημαντικό διαγράφουμε από την πόλη μας όλα τα αμυντικού τύπου ειδικά κτίρια, όπως Φλόγες τελετουργίας, Αθλητικοί Ξενώνες, Μοναστήρι, Πύργοι της Νίκης, Πύργος της φωτιά κλπ.

Πάντα στην πόλη μας βάζουμε το πιο χρήσιμο ειδικό κτίριο συνδυαστικά που σου δίνουν επίθεση και πόντους για ανάπτυξη, με αυτό εννοούμε τον μικρότερο χώρο με το μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Παράδειγμα μπορείς να βγάλεις μια παγόδα που δίνει 8% επίθεση για ένα κολοσσό που δίνει παραπάνω ποσοστό στον ίδιο χώρο (τα νούμερα αλλάζουν και πάντα είναι ανάλογα σε ποια εποχή είσαι ) πχ. Άσυλο Τρένο Θ/Φ Ρόδα Κολοσσός κλπ ...

Στον Παλαιοπώλη κάποια κτίρια που μπορείς να βρεις εύκολα είναι σε καλές τιμές στην δημοπρασία ... όχι να ξεφύγεις πάνω από 40-50 νομίσματα +++ εκτός άμα έχεις και κυρίως από το πλάι στις προσφορές, πχ. Το Άσυλο π.χ. 8.100 νομίσματα και 27 λίθους

Τα κτίρια στο παλαιοπώλη που αξίζουν και βγαίνουν στο πλάι είναι:

-Άσυλο (9 κιτ)

-Κήπος τον Βωμών ( 5 κιτ για κήπο Αρτέμιδος σε μεγάλη εποχή 7% + 1 πόντο )

-Κολοσσός (10 κιτ)

-Πλατεία νικητών (παίρνεις το επίπεδο 1 από εκεί και από εκδήλωση το κιτ αναβάθμισης και το πας επίπεδο 2 )

-Καρουζέλ

- Βίλα του Κυβερνήτη (Το οποίο το αναβαθμίζουμε στο επίπεδο 9)

-Πειρατικό Φυλάκιο κιτ ( το βάζουμε από Σημερινή και πάνω που δίνει 2%)

-Σακούρα (κιτ κερασόκηπος που του αναβαθμίζουμε το επιθετικό του στοιχείο)

Στις δημοπρασίες για γερές τσέπες Σκακιέρα / Άσυλο / Βασιλική Ροτόντα

Στις εκδηλώσεις να κυνηγάτε τους Φρουρούς οικισμού και την αναβάθμισή τους

Προσωρινή λύση Δρόμοι Ανδριάντα, Πύλη του Θεού Ήλιου και Πρόσωπο των Αρχαίων.

Οι Δρόμοι του Ανδριάντα βρίσκεται τα σχέδια στα Πεδία και τα άλλα δυο στην Ζούγκλα και τα πάτε στο επίπεδο 2.

Στους οικισμούς να τρέξετε τον οικισμό των Βίκινγκς. Το Ιντρασγκίλ σας δίνει καλή επίθεση

Παράδειγμα Επιθετικού Λογαριασμού! με τα 17 ΜΚ και τα lvl τους!

Θόλο 120 Μπλε Γαλαξία 11 Αλακτράζ 121 Πήλινος 101 Άαχεν 101 Himeji 69

Παρατηρητήριο 59 Πορτοκαλεώνας 74 Frontenac 80 Μόντε 101 Κειμηλίων 71

Μεταφορέας 50 Βασιλική Αγ. Μάρκου 66 Κανάβεραλ 74 Γαλατά 59 Δίας 101 Φάρος 62

Μαντείο Δελφών με το που τελειώνει η αποστολή το διαγράφουμε.

Διας Άαχεν και Μόντε. Από Χαλκού έως Πρώιμο το πολύ στο 5-8 lvl Μέσος στο 10 lvl Αποικιακή στο 21 lvl Σημερινή στο 45 και Μέλλον πάνε 85 Lvl.

Γαλατά προαιρετικό ΜΚ μέχρι το Μέσο στο 5 lvl . Στην Σημερινή στο 10 lvl και μετα στο Μέλλον σηκώνεται.

Φάρος μέχρι το Μέσο στο 5-10 lvl. Προοδευτική στο 21 lvl και από Σημερινή το σηκώνουμε.

Βασιλική Αγ. Μάρκος προαιρετικό ΜΚ Αποικιακή μπαίνει και 10 lvl φθάνει στην Προοδευτική. Από Σημερινή και μετά το σηκώνουμε.

Albert Hall το βάζω στην Προοδευτική στο 5 και από Μέλλον το σηκώνουμε.

Πύργος Καινοτομίας μπαίνει στον Ύστερο μια ανεβαίνει κατά εποχή όσο χρειάζεται.

Αγία Σοφία χτίζουμε στην Αποικιακή και την πάμε στο 10 lvl , μετά το Μέλλον το σηκώνουμε. Εκτός και έχετε πρόβλημα στην Ευχαρίστηση οπότε το σηκώνεται νωρίτερα.

Κανάβεραλ το βάζουμε στην Αποικιακή και το πάμε στο 10 lvl , μετά το σηκώνουμε ανά εποχή λίγο λίγο. Στο Μέλλον θα το πάμε στο 61 Lvl

Πορτοκαλεώνας μπαίνει στην Προοδευτική στο 10 lvl και Μέλλον το σηκώνουμε.

Αλακτράζ χτίζεται άμεσα και το πάμε στο 6 lvl στον Μέσο στο 10 lvl και μετά το πας στην Αποικιακή στο 26 lvl. Μετά το σηκώνεις βάση των απωλειών σου.

Παρατηρητήριο το χτίζουμε άμεσα πάει στο 10lvl . Μετά το σηκώνουμε από το Μέλλον και μετά.

Θόλος μπαίνει στην Αποικιακή και το πάμε στο 10lvl. Έπειτα το σηκώνουμε από την Σημερινή στο 80lvl.

Himeji το χτίζουμε μετά την Προοδευτική στο 10lv. Στο Μέλλον θα το πάμε στο 61 Lvl

Πήλινος Στρατός από Σημερινή εποχή και μετά στο 10 lvl και το σηκώνεις από Μέλλον και μετά.

Frontenac Χτίζεται στην Σημερινή και πάει στο 10 lvl στο Μέλλον το πάμε στο 60 lvl. Γιατί από το Αρκτικό και πάνω δίνει πολλά διαμάντια στις αποστολές.

Διαστημικός Μεταφορέας. Χτίζετε στο Μέλλον μέχρι το 10 lvl εφόσον θα προχωρήσουμε στο παιχνίδι. Όταν κολλάς στις έρευνες του Αρκτικού και στου Ωκεάνιου τότε βάζουμε πόντους να το ανεβάσουμε. Μέχρι να τελειώσει το Ωκεάνιο πρέπει να είναι στο 60 lvl Αυτό γίνεται γιατί σου δίνει τα ειδικά μεταλλεύματα.

Κράκεν χτίζεται στο Μέλλον και το σηκώνουμε όσο θέλουμε.

Μπλε Γαλαξίας χτίζεται στην Προοδευτική . Και το σηκώνουμε ανάλογα.


Όσα ΜΚ δεν αναφέρονται στον οδηγό δεν τα χτίζουμε και αν τα έχετε τα διαγράφετε, εκτός και θέλετε να παίξετε με άλλο τρόπο.

Ο οδηγός είναι μια ευγενική κίνηση από τους εξής φίλους του παιχνιδιού:

Χρύσα (Ntabo), Βασίλης (AGALITSAS), Μαρίνος (MK80)
 

zaver

Νέο Μέλος
Καλός & χρήσιμος οδηγός.
Εύγε.
Συγχαρητήρια στην ομάδα.
 
 • Like
Αντιδράσεις: ΜΚ80

silvo

Μέλος
Πολύ ωραίος οδηγός!

Σαν νέος παίχτης έχω μόνο μια διαφωνία! Το μαντείο μπορεί να μείνει μέχρι και όλου του χαλκού και ίσως και όλο τον σίδηρο. Προσωπικά το ανέβασα λεβελ και ήταν λάθος. Αλλά γενικά λόγω της χαράς και των προμηθειών σου εξασφαλίζει αρκετό χώρο και βοηθάει να αναπτυχθείς γρήγορα. Φυσικά από σίδηρο έχεις ήδη Δία και μπορεί και Άαχεν και πρώιμο όπως είπατε βάζεις και άλλα. Ίσως όταν στηθεί Άαχεν πρακτικά είναι η ώρα να φύγει, δεδομένου και του χώρου που απαιτεί το Άαχεν και ότι σίγουρα μέχρι τότε έχει κάνει κάποιος μια εκδήλωση και έχει πάρει κτήριο που δίνει και πολύ χαρά! Προσωπικά το έδιωξα αργότερα, αλλά λόγω συντεχνείας έπαιρνα μετάλια από ΜΚ και ξεκλίδωσα παραπάνω τετράγωνα από ότι συνηθίζεται.
 
 • Like
Αντιδράσεις: ΜΚ80