Ο Θόλος τι κάνει και γιατί είναι σημαντικό ΜΚ

ΜΚ80

Νέο Μέλος
Καλημέρα σε όλους, μετά από παράκληση αρκετών συμπαικτών μου έφτιαξα το βιντεάκι που εξηγώ με απλά λόγια τι κάνει και γιατί είναι σημαντικός ο Θόλος σε ένα παίκτη και τον βοηθάει στην ανάπτυξη του!
Το λινκ δεν είναι πλέον διαθέσιμο!
Ευχαριστώ
 
Τελευταία επεξεργασία:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ YZF

Συντονιστής Forum
Μέλος προσωπικού
Συντονιστής Forum
Διαχειριστής
Καλημέρα σε όλους, μετά από παράκληση αρκετών συμπαικτών μου έφτιαξα το βιντεάκι που εξηγώ με απλά λόγια τι κάνει και γιατί είναι σημαντικός ο Θόλος σε ένα παίκτη και τον βοηθάει στην ανάπτυξη του!
Ο Θόλος
Ευχαριστώ
Καλησπέρα σας χαιρόμαστε πολύ για την θετική σας δράση εδώ στο φόρουμ :).
 
  • Like
Αντιδράσεις: ΜΚ80

finrοd

Banned
Η προσθήκη και χρήση των επεκτάσεων FoE-Tools στο πρόγραμμα περιήγησης είναι νόμιμες κι επιτρέπονται από την ΙΝΝΟ ή αποτελούν αιτία αποκλεισμών από το παιχνίδι;
 

*iris*

CM
Μέλος προσωπικού
Community Manager
Δεν ενθαρρύνουμε τη χρήση οποιουδήποτε εξωτερικού προγράμματος. Είναι ευθύνη του χρήστη να φροντίσει να παίζει σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτό περιλαμβάνει και τη χρήση αυτών των εργαλείων.
Αυτά τα πρόσθετα όμως, εντοπίζονται και τιμωρούνται αυτόματα από το σύστημα μας όταν αυτό εντοπίσει παράνομη λειτουργία.
Επειδή δεν είμαστε εμείς που προγραμματίζουμε αυτά τα πρόσθετα, δε μπορούμε να πούμε ποιο απαγορεύεται και ποιο όχι. Ένα πρόγραμμα που μπορεί σήμερα να παρέχει κάποια βοήθεια στον παίκτη χωρίς να παραβιάζει τους κανόνες, μπορεί αύριο να αλλάξει και την επόμενη ο χρήστης να βρεθεί αποκλεισμένος.

Τώρα στο κυρίως θέμα του βίντεο,
αγαπητέ Μαρίνο ή MK11, πολύ χρήσιμο το βίντεο που ανέβασες ΑΛΛΑ μιλάς για "κανόνες" που έχετε δημιουργήσει εσείς οι παίκτες μεταξύ σας και πάτε να τους περάσετε στους νέους χρήστες που δε γνωρίζουν ως κανόνες του παιχνιδιού.
Τις θέσεις στα Μεγάλα Κτίρια μπορεί να τις πάρει ο οποιοσδήποτε, βάζοντας όσους πόντους θέλει εκείνος.
Σε παίρνει η μπάλα λόγω του βιντεακίου :p, ξέρω ότι όλοι αυτό κάνουν
 

mitsos nikaia7

Καμένος Χρήστης
ωραιο το βιντεο δεν λεω.. αλλα μας δειχνεις ενα βιντεο στο οποιο χρησιμοποιεις χελπερ? το οποιο απαγορευεται απο το παιχνιδι?ετσι μαθαινεις του νεους παιχτες?
και ο διαχειριστης του φορουμ χαιρεται για την θετικη δραση?
τι αλλο θα δουμε εδω μεσα..
 

ΜΚ80

Νέο Μέλος
Συμφωνώ Δημήτρη για τις προσθήκες, εξαρτάται από τον χρήστη και την όποια χρήση θα κάνει εντός της πλατφόρμας, επίσης σωστά αναφέρεις "τιμωρούνται αυτόματα από το σύστημα μας όταν αυτό εντοπίσει παράνομη λειτουργία", όπως snipe , λεηλασίες πόλεων κλπ. και βεβαίως οι κανόνες του Θόλου αντικατροπτίζονται απόλυτα με την συνήθεια που πλέον είναι άτυποι τρόποι λειτουργίας των παικτών!
Ευχαριστώ και τον φίλο μας Finrod για την ερώτηση του και την ευκαιρία που μας δίνει να γνωρίζουμε κάποια πράματα!
Το Θέμα είναι η λειτουργία του Θόλου και η χρήση του, σε αυτό έχετε να προσθέσετε κάτι που παρέλειψα ή ξέχασα να αναφερθώ?
Ευχαριστώ
 

*iris*

CM
Μέλος προσωπικού
Community Manager
Εγώ έχω να προσθέσω πως όταν ένα βίντεο ή ένας οδηγός δεν είναι σύμφωνος με τους κανόνες και λειτουργίες του παιχνιδιού, τότε θα πρέπει να περιορίζεται τουλάχιστον στη συντεχνία σας και να μη γίνεσαι προκλητικός, μιας και δεν ήμουν αρκετά ξεκάθαρη προηγουμένως
 

ΜΚ80

Νέο Μέλος
Εφόσον ενοχλεί μπορώ να το αποσύρω άμεσα!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Deleted member 33230

Guest
Πάντως και συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά επειδή αρκετή συζήτηση γίνεται για το συγκεκριμμένο εργαλείο εδώ κι εκεί στα κατατόπια του παιχνιδιού, πέραν του ότι οι προγραμματιστές που το έχουν δημιουργήσει και συντηρούν, εδώ και μήνες αναφέρουν πλέον στη σελίδα τους ότι σε συνεννόηση με την ΙΝΝΟ φροντίζουν το εργαλείο να μην εναντιώνεται στους κανόνες του παιχνιδιού (γι αυτόν τον λόγο αφαίρεσαν και κάποια στοιχεία που παλαιότερα μείωναν τα κλικ που ο παίκτης έπρεπε να κάνει), πέραν του ότι το εργαλείο το οποίο έχω ψάξει εξονυχιστικά ως περιστασιακός χρήστης του, όντως δεν μειώνει-αυτοματοποιεί τα κλικ του παίκτη ούτε κατά ένα' παρά μόνο τις πράξεις που σε χαρτί-excel θα έπρεπε να κάνει ο παίκτης και το οποίο δεν έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες' θεωρώ απαράδεκτο η εταιρεία να μην φροντίζει να ενημερώνεται επαρκώς για τα εργαλεία που κυκλοφορούν (δεν είναι πολλά...) ώστε να ενημερώνει υπεύθυνα τους παίκτες αν αυτά είναι σύννομα ή όχι, αλλά αντί αυτού, να αφήνει να το κρίνουν οι ίδιοι οι παίκτες με τις όποιες επιπτώσεις αυτό μπορεί να έχει στο παιχνίδι τους' είναι η απολύτως εύκολη και τολμώ να πω, ανεύθυνη, λύση. Από server σε server διαβάζεις διαφορετικές απαντήσεις και τη γνώμη της εταιρείας τελικά φέρεται να την κοινοποιούν οι προγραμματιστές του συγκεκριμμένου εργαλείου... ε κάτι δεν πάει καλά. Εδώ ολόκληρη εταιρεία δημιουργίας λογισμικών εργασιών γραφείου και όχι μόνο, έχει επιτρέψει ρητώς (δωρεάν στην προκειμένη ώστε να το αντιστοιχήσω στην περίπτωσή μας) προγράμματα «προσθήκες» που εξελίσσουν το βασικό πρόγραμμα που εμπορεύεται. Στο μόνο που δεν φέρουν ευθύνη είναι στο αν τα συγκεκριμμένα προγράμματα δημιουργήσουν ή όχι πρόβλημα στον υπολογιστή του χρήστη. Δεν μπορεί η ΙΝΝΟ να μας πει επιτέλους αν η χρήση του συγκεκριμμένου εργαλείου είναι ή όχι θεμιτή; Εμείς θα το αποφασίσουμε αυτό και μάλιστα φέροντας και το βάρος του όποιου πιθανού αποκλεισμού; Οι αναβαθμίσεις του συγκεκριμμένου εργαλείου καθώς είναι και ανοιχτού κώδικα ανακοινώνται άμεσα στην ιστοσελίδα των δημιουργών και μπορεί χωρίς κόπο και χρόνο να ελέγχεται κάθε τόσο (δεν έχει δα και τόσες πολλές αναβαθμίσεις) από την εταιρεία και να ορίζεται αν είναι θεμιτή η χρήση της τρέχουσας έκδοσης ή όχι. Θεωρώ πως είναι τόσο απλό. Σίγουρα πάντως όπως έχει τώρα η κατάσταση είναι άδικο για τους παίκτες.

Για εσωτερική κατανάλωση τα παραπάνω μιας και έχουν μεταφερθεί πολλάκις στην ΙΝΝΟ από χιλιάδες παίκτες ανά τον κόσμο.
 

mitsos nikaia7

Καμένος Χρήστης
νομιζω η εδω διαχειριση εχει πει κατηγορηματικα οτι απαγορευεται.
το γραφει κ στους κανονες εξαλλου..οποιοδηποτε βοηθημα απαγορευεται.
οι διαχειρισετς του φορουμ μπορουν να γραφουν οτι θελουν.
 

Deleted member 33230

Guest
Όχι Μήτσο, αν ήταν ξεκάθαρο δεν θα έγραφα το παραπάνω. Οι κανόνες ορίζουν ως βοήθημα το εργαλείο εκείνο που μειώνει τα κλικ που ο παίκτης χρειάζεται να κάνει π.χ. ενώ πρέπει να ανοίξεις όλα τα Μ.Κ. της γειτονιάς και των φίλων ένα προς ένα για να δεις σε ποιο μπορείς να μπεις με κέρδος, απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις εργαλείο που κάνει τη δουλειά αυτή αντί για σένα. Αντίθετα δεν απαγορεύεται αφού ανοίξεις ένα Μ.Κ. άλλου ή δικό σου, να υπάρχει ένα εργαλείο που θα σου υπολογίσει πόσους πόντους πρέπει να βάλεις κτλ καθώς αυτό αντικαθιστά τις κινήσεις (excel, χαρτί, μολύβι) που κάνεις εκτός πλατφόρμας παιχνιδιού.

«6) Bots και scripts
Απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση bots και scripts.
Παραδείγματα:

  • - Απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση bots ή scripts που συλλέγουν αυτόματα τις προμήθειές σας.
  • - Δεν επιτρέπεται η χρήση click-bots που ελαχιστοποιούν τα χειροκίνητα κλικ.
  • - Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε προγράμματα που μιμούνται τα προνομιακά χαρακτηριστικά ή σας παρέχουν άδικο πλεονέκτημα.»
Οι κανόνες είναι κοινοί για όλους τους servers.
 

*iris*

CM
Μέλος προσωπικού
Community Manager
Εχω ήδη απαντήσει ως εταιρεία.
Δε μπορούμε να δώσουμε ξεκάθαρη άδεια χρήσης για ένα προϊόν που δεν είναι δικό μας και δε γνωρίζουμε πότε και πώς θα αλλάξει η λειτουργία του.
Αν εγώ σου πω σήμερα,
"Ναι, βάλτο. Κανένα πρόβλημα. Σιγά μωρέ τι κάνει..."
Και την επόμενη μέρα βρεθείς αποκλεισμένος γιατί κάτι θα έχει αλλάξει στον προγραμματισμό του και δε θα σου προσφέρει μόνο απλές πράξεις που μπορείς να τις κάνεις μόνος σου, τότε εσύ θα στραφείς εναντίον μου και θα με κραξεις.
Και τώρα το κάνεις, δε λέω... Αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρω πως για ότι γίνεται στο λογαριασμό σου ο μοναδικός υπεύθυνος είσαι εσύ.
 

finrοd

Banned
Απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση bots και scripts.
Παραδείγματα:
Ακριβώς αυτό!
Αντιβαίνει τους κανόνες στο παιχνίδι η χρήση αυτοματισμών, πέρα από αυτούς που η ΙΝΝΟ παρέχει. (πχ αυτόματη συλλογή με χρήση διαμαντιών)
Τα υπόλοιπα που ακολουθούν είναι απλώς παραδείγματα, ενδεικτικά κι ουδόλως περιοριστικά, τέτοιων αυτοματισμών.
Θέλει κάποιο άτομο να τα προσθέσει στον περιηγητή του και να κάνει χρήση τους; Ελεύθερα μπορεί,, διακινδυνεύοντας να δεχθεί αποκλεισμό.

εδώ και μήνες αναφέρουν πλέον στη σελίδα τους ότι σε συνεννόηση με την ΙΝΝΟ φροντίζουν το εργαλείο να μην εναντιώνεται στους κανόνες του παιχνιδιού
Ο καθένας δύναται να λέει και να υποστηρίζει ό,τι θέλει. Το τι η ΙΝΝΟ λέει είναι που μετράει. Και η ΙΝΝΟ, δια της CM, ομίλησε στις παραπάνω αναρτήσεις σε τούτο το νήμα.

Η ευθύνη στον διαχειριστή τού κάθε λογαριαμού και «ρέστα» μη ζητήσει σαν τον «λογαριασμό» πληρώσει!
 
Τελευταία επεξεργασία:

talamanta

Καμένος Χρήστης
Καλημερα ...ασχετο
πτου πτου την τυχη μας!!!
τι εχασαμε για να μην μπαινουμε πλεον τοσο συχνα ...
ιρις χαθηκε ο κοσμος να περιμενεις να το ''δουμε'' και μεις οι ..ταλες
 

Deleted member 33230

Guest
Δεν είναι αυτοματισμός που τις λειτουργίες του παιχνιδιού αυτοματοποιεί... είναι αυτοματισμός που τις λειτουργίες του χρήστη (υπολογισμούς πόντων, αγαθών, συχνότητα επισκέψεων φίλων, συχνότητα βοηθειών φίλων κτλ) αυτοματοποιεί...! Η διάφορα είναι πραγματικά τεράστια.

Ίρις μόνο εναντίον σου δεν στρέφομαι :) Την διοίκηση της ΙΝΝΟ ψέγω και επιμένω στην παραπάνω θέση μου. Οι δικές σου απαντήσεις ως διαχειρίστρια θεωρώ πως είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαν ώστε να προστατευτεί κυρίως ο χρήστης που απευθύνεται σε εσένα.
 

finrοd

Banned
και ο διαχειριστης του φορουμ χαιρεται για την θετικη δραση?
4η «πατάτα» του αυτή.
Ατυχώς, δεν υπάρχει ο τίτλος «Δόκιμος Συντονιστής Φόρουμ» για να τον δικαιολογεί....

Δεν είναι αυτοματισμός που τις λειτουργίες του παιχνιδιού αυτοματοποιεί...
Παραμένει αυτοματισμός που ως πρόσθετο λειτουργεί δίνοντας πλεονέκτημα έναντι των παικτών που δεν τον χρησιμοποιούν.

Θα πω κάτι το πολύ απλό.
Με χρήση του Mini Mouse Macro, δίχως κανένα πρόσθετο να χρησιμοποιήσω, δεσμέυοντας ένα από τα 3 μηχανάκια που έχω, μπορώ να εστιάσω σε συγκεκριμένο κτίσμα οποιουδήποτε λογαριασμού και να λεηλατήσω την παραγωγή του στο δευτερόλεπτο μετά την ολοκλήρωσή της, δίχως να βρίσκομαι στον Η/Υ.
Και σε πολλά άλλα μπορεί χρήσιμο να φανεί. πχ αυτοματη συλλογή και επανατοποθέτηση 5λεπτων παραγωγών νομισμάτων στους οικισμούς, δίχως εγώ να βρίσκομαι στον Η/Υ.
Κλέψιμο και το ένα, κλέψιμο και το άλλο. Κάθε αυτοματισμός, λίγο ή πολυ, κλέψιμο αποτελεί.

Πώς θα σου φαινόταν ένας αυτοματισμός «εποπτείας» ο οποίος απλώς θα ειδοποιούσε σαν πολιορκία έμπαινε σε τομέα τής συντεχνίας σ' οποιονδήποτε χάρτη εποχής στον ΣεΣ, αξιοποιώντας την άμεση καταγραφή τού συμβάντος στο χρονολόγιο των επιμέρους χαρτών;
Αλήθεια CM, παραβιάζει τους κανόνες ένας τέτοιος αυτοματισμός; χαχαχα
 
Τελευταία επεξεργασία:

Deleted member 33230

Guest
Δεν διαφωνώ με τα όσα γράφεις, θεωρώ όμως πως το συγκεκριμένο εργαλείο που αναφέρθηκε δεν κάνει κάτι από τα παραπάνω. Μπορείς να το συγκρίνεις με ένα λογιστικό φύλλο όπου σημειώνεις χειροκίνητα τη συχνότητα με την οποία κάποιος φίλος σου κάνει βοήθειες και εκεί είναι που έρχεται το εργαλείο και αυτοματοποιεί-αντικαθιστά το λογιστικό φύλλο και όχι το χειροκίνητο άνοιγμα του Δημαρχείου και των βελών μπρος πίσω που κάνεις ώστε να μπορέσεις να μετρήσεις τις βοήθειες που σου έκανε ο φίλος' αν δεν το κάνεις χειροκίνητα, τότε και το εργαλείο δεν θα σου δείξει κάτι. Το μόνο πλεονέκτημα που δίνει είναι το ίδιο με αυτό που δίνει σε κάποιον το λογισμικό λογιστικό φύλλο έναντι κάποιου που καταμετρά με χαρτί, μολύβι, Τέλος πάντων, παραμένουμε στο ότι ο καθένας το χρησιμοποιεί αν θέλει με δική του ευθύνη.